SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE MEHEDINTI

Forum de discutii pe teme sindicale al militarilor disponibilizati, in rezerva si retragere


  ZIC SI IO, NU DAU CU PARU

  Distribuiţi

  scorpio

  Mesaje : 2
  Data de inscriere : 25/03/2010
  Localizare : acasa

  ZIC SI IO, NU DAU CU PARU

  Mesaj  scorpio la data de Joi Mar 25, 2010 11:01 pm

  Ma tot intreb ca tot omul de ce nu vrea si sindicaltul nostru, sa se alature Federatiei Militarilor ca vad ca acolo au intrat asociatii serioase, care nu au nici un interes ascuns . Expicatia pe care o da conducerea sindicatului nostru e ca " incearca cineva sa ne subjuge , ca de fapt , e o incercare diversionista de intoxicare si abatere a luptei sindicatului catre alte scopuri,de politizare , ca nu stiu ce intentii marsave ii anima pe cei ce au infiintat-o" Asta li se spune celor ce intreba de ce nu ne unim si noi eforturile cu celelalte asociatii. Ceea ce nu explica onor conducerea e ca de fapt le e frica si nu accepta nici o colaborare in care ei sa nu fie "vioara intai " , din motive de orgoliu si lupta pentru putere. Pentru ca din cate imi amintesc eu , acuma o luna , onor conducerea sindicatului isi exprima intentia de a infiinta o organizatie a asociatiilor militare si de a purta stindardul luptei pentru drepturile tuturor militarilor . Deci , admitem colaborare dar cu noi la conducere . Ca sa vezi cat de modesti suntem . "Caci vrem egalitate , dar nu pentru catei " spune Toparceanu nu ? Nea Mircea , cum e aerul pe sus ? Cand spuneai ca vrei sa afiliezi alte asociatii si ONG-uri la sindicatul nostru , te-ai intrebat daca ele vor sau daca se poate ? Vad ca in varianta doi a bilantului , a disparut visul asta . De ce oare ? Si apropo de varianta doi, sper sa nu ne oprim aici , ca doar si Rocky a mers pana la seria a4-a nu ?
  Sa citim de bine !
  P.S. Nea Mircea , felicitari totusi pentru ca ai retras din bilant prostia cu afilierea ONG-urilor si cea cu " traducerea si adaptarea ROF-ului" , ca ne faceam de kko la toata lumea sindicala , zau asa . Si poate nu a observat prea multa lume nu ?
  PS 2. Si totusi, de ce nu e voie sa comentam articolele celor din conducerea SCMD ? Domnilor e chiar asa de mare orgoliul ?

  ELENA

  Mesaje : 1
  Data de inscriere : 25/03/2010

  Un Sindicat este mai puternic decat un ONG

  Mesaj  ELENA la data de Mar Apr 06, 2010 12:00 pm

  Un Sindicat are putere mai mare decat un ONG. Sindicatul a aparut tocmai din acest motiv - vazand, la aparitia OUG 230 (aia cu interzicerea cumulului), linistea totala a ONG-urilor militarilor. Rog cititi legea Sindicatelor si pe cea cu asociatii, fundatii etc. si veti observa diferenta fundamentala dintre acestea.
  Cat despre fapte, ce sa zic? am ajuns sa cunosc Senatul (unde se afla acum cele 2 proiecte - abrogarea cap. IV din 329 si Legea pensiilor) si procedura de intrare la comisii, incat simt ca "o sa-mi fie dor" cand s-or termina toate astea.
  Cei din Sindicat suntem mai luptatori, mai incisivi poate si pentru faptul ca, fiind in numar mare iesiti cu Ord. 7/1998, cu pensii reduse (eu, de exemplu, cu 40%) si cu speranta ca vom putea cumula pensia cu salariul, acum, cand vedem ca aceste drepturi ne sunt luate, ne-apuca un fel de disperare ce ne determina sa apelam la orice mijloc de lupta pentru a ne recastiga ceea ce se doreste sa ni se ia. Un domn general din conducerea ANCMRR recomnada, la Iasi, decenta, iesiri ponderate etc. Acel domn, pesemne, nu a stat niciodata in fata unei comisii parlamentare sa sustina o cauza a militarilor si sa vada cu cata "decenta" te iau domnii parlamentari la intrebari si te intorc pe toate partile, si mai vin in sprijinul lor si cei de la Ministerul de Finante si cei de la Guvern.

   Acum este: Dum Ian 20, 2019 8:46 pm